keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Joulukakut

Maanantaina ja tiistaina leivoin jouluisia kakkuja.
Nämä kummatkin ovat todella helppoa valmistaa, ainekset vain sekaisin ja sitten kakku uuniin.


NOPEA MAUSTEKAKKU

3 dl piimää
2 tl soodaa
1 dl sokeria
1 dl siirappia
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 dl sulatettua voita
5 ½ dl vehnäjauhoja
(1 dl rusinoita)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivien aineiden joukkoon piimä, siirappi ja sulatettu voi. Lisää myös halutessasi rusinat joukkoon.
Sekoita tasaiseksi massaksi ja kaada voideltuun rengasvuokaan.
Paista +175 asteisessa uunissa noin 60 min.


BANAANIKAKKU

2 kananmunaa
2 ½ sokeria
100 g sulatettua voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
n. 350g kypsää banaania
200 g ruokajogurttia

Sekoita munien rakenne rikki ja sekoita siihen sokerit.
Lisää sulatettu voi.
Yhdistä kuivat aineet.
Soseuta banaanit ja sekoita soseeseen ruokajogurtti.
Lisää vuorotellen jauhoseosta ja banaani-jogurttiseosta muna-sokeriseokseen.
Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan.
Paista +175 asteisessa uunissa noin 60 min.

MAUSTEKAKKU

BANAANIKAKKU

2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköisiä kakkuja!
    Minulla on tarkoitus tehdä tuollainen banaanikakku, resepti taisi olla vaan hieman erilainen.

    VastaaPoista