Taas tuli leivottua. Ohrarieskoja ja paholaisen kakkua.
Kummatkin ovat todella helppoja valmistaa.
OHRARIESKAT 4 KPL
2 dl kermaviiliä
1/4 tl suolaa
2 dl ohrajauhoja
½-1 dl vehnäjauhoja
Kuumenna uuni +250 asteeseen.
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Jaa taikina neljään osaan pellille leivinpaperin päälle.
Taputtele rieskat ja tee haarukalla reikiä.
Paista noin 15 minuuttia.
PAHOLAISEN KAKKU
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
2½ dl maitoa
1 dl öljyä
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää kananmunat, maito ja öljy.
Sekoita taikina hyvin sekaisin.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan.
Paista kakkua +175 asteisessa uunissa noin tunti.
Alunperin leivoin sellaista kakkua mihin tuli suklaarouhetta ja appelsiinimarmeladia. No mutta sehän meni ihan pipariks=epäonnistui. Kiroilun ja kiukuttelun jälkeen päätin kuitenkin vielä leipoa jotain ja paholaisen kakku on siitä mukava, että se ainakin aina onnistuu.
Tuota paholaisen kakkua pitäisi kokeilla;)
VastaaPoista