maanantai 19. tammikuuta 2015

Mysteeri

Tänään menimme sairaalaan jälkitarkastukseen ja kuulemaan ruumiinavauksen tuloksia. 
Viimeksi lähdimme sieltä shokissa ja itkien pois, ilman Eemeliä. Siellä odotustilassa oli tietysti odottavia äitejä, ei ne nyt niin pahasti ahdistanut mua kun etukäteen ajattelin. Olihan se vähän kummallista ajatella, että noi menee katsomaan mitä vauvalle kuuluu ja me tullaan kuulemaan miksi meidän vauva kuoli.


Mitään syytä ei löytynyt. Eemeli olisi ollut täysin terve ja normaali.
Silti jotain niin pahaa tapahtui ja yllättäen, että Eemeli lähti enkeleiden luokse.

Istukassa oli jotain merkkejä hapenpuutteesta, tai jotain, mutta nekin löydöt olivat niin pieniä etteivät riitä selittämään kohtukuolemaa. Eemeli kasvoi myös täysin normaalisti, joten siksikään sitä ei voida epäillä, että istukassa olisi ollut jotain.

Pyysin ruumiinavauksen tulokset myös kotiin ja tulevat parin viikon sisään, samalla kun jokin keskeneräinen verikoe valmistuu. Ollaan tietysti tosi helpottuneita, ettei mitään vakavaa tai perinnöllistä löytynyt. Positiivista oli myös se, että seuraavaa raskautta tullaan seuraamaan paljon tiiviimmin.

Eemelin kuolema jäi nyt sitten kohdunsisäiseksi kätkytkuolemaksi. 
Se että synnytin kuolleen vauvan, sammuneen elämän, meidän Eemelin, ei poistu mielestäni koskaan.

7 kommenttia:

 1. Voimia ♡ meidän enkelityttö syntyi 11.1.2015 rv 39+4. Napanuora oli todella tiukasti kaulan ympärillä. On niin tyhjä olo,miksi näin kävi,miksi päätit matkasi..itsesyyttelyä mielessä usein,mutta pakko pitää pää kasassa isompien sisarusten takiakin. Elämää jatkettava kaikesta huolimatta. Enkelityttösen kuvat auttavat jaksamaan paremmin,pikkuinen on kokoajan läsnä,kanssamme ♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin osanotto ja voimia jokaiseen päivääsi <3
   Muista että kohtukuolemiin ei voi vaikuttaa itse mitenkään. Tiedän että on helppo syyttää itseään, minäkin syytin ja syytän itseäni vieläkin, mutta en niin paljoa.
   Kun kuulen näitä kohtaloita lisää, ajattelen että meidän pienet eivät ole yksin, vaan siellä jossain he ovat yhdessä <3 Se lohduttaa.

   Jos haluat vaihtaa ajatuksia, niin voit laittaa sähköpostia; shakkipipari@gmail.com

   Poista
 2. Meillä oli myös tänään polilla aika vastausten kuulemiseen mutta jäi myös mysteeriksi miksi meidän tyttö on enkelinä taivaalla eikä sylissämme. Rankka päivä kun tuntuu että kaikki haavat revitään auki eikä vastauksia ole suuriin kysymyksiin. Miksi näin piti tapahtua. Toivotan teille voimia koko sydämestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin osanotto ja voimia myös teille <3
   Mekin mietimme tuota, miksi näin piti tapahtua. Ja se on niin rankkaa, kun koskaan ei saada tietää miksi ja mitä tapahtui. Kaikki jäi niin kesken...

   Jos tuntuu, niin voit laittaa sähköpostia; shakkipipari@gmail.com

   Poista
 3. Huomenta Pikkuinen!

  Kirjoitat niin jälleen niin kauniisti, kuten teet aina. Ja asiaa.
  En pysty tietämään, miltä teistä tuntuu, koska en ole kokenut samaa. En pysty tuskaanne, ikäväänne, kipuanne pois pyyhkimään vaikka niin kovin sen haluaisinkin tehdä. Pystyn vain sanomaan, että joka päivä sen haluaisin tehdä. Joka päivä teitä ajattelen, teitä kolmea.
  Kun tämä kaikkein pimein aika toivottavasti alkaa väistyä, pimein aika teidän elämässänne, pimein aika myös vuodesta, keväinen valon lisääntyminen toisi valoa myös teille! <3 <3

  Elämällä on teille vielä paljon hyviä ja ihania asioita, tapahtumia tarjoiltavanaan!
  Toivon myös muille saman läpikäyneille uskoa ja voimia tulevaan. Jutustelkaa paljon keskenänne kokemuksistanne, uskon vakaasti sen auttavan ja helpottavan.

  VastaaPoista