maanantai 7. lokakuuta 2013

KINKKUPIIRAS

Eilen tein nopean kinkkupiirakan. Tämä piirakka on tosi hyvää, kun se on vielä lämmintä.


KINKKUPIIRAS

Pohja:
100  g  voita
2     dl  vehnäjauhoja
2    rkl  kylmää vettä
           suolaa

Täyte:
150  g kinkkua kuutioina (laitoin itse 250g)
150  g juustoraastetta
3        kananmunaa
200  g valion fraîchea
½       paprika kuutioina
          mustapippuria
          tuoretta persiljaa

Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja vähän suolaa. Sekoita tasaiseksi ja painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Kuutioi paprika ja silppua persilja.
Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan.
Paista +200 asteisessa uunissa n. 35min.


Nyt uunissa on parhaillaan da-capo/pätkis/valkosuklaa-kahvikakku! Laitan siitäkin ohjetta tänne, mikäli se onnistuu.

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä! Tykkään tällaisista simppeleistä ja helpoista ohjeista. Tätä voisikin kokeilla, kun leivontainspis iskee seuraavan kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Tosiaan tämä piiras oli ainakin tosi yksinkertainen valmistaa!

      Poista