sunnuntai 14. syyskuuta 2014

PEHMEÄT PORKKANASÄMPYLÄT

Torstaina leivoin porkkanasämpylöitä.
Nämä sämpylät ovat ihanan pehmeitä ja parhaita juuri uunista tulleina!

Pinnalle laitoin juustoraastetta, kun meillä pyöri jääkaapissa vajaa pussi ja näin siihen tuli myös hyvä maku. Kaurahiutaleita laitoin muutamaan, mutta sehän ärsyttää kun puolet aina rapisee pois.


PEHMEÄT PORKKANASÄMPYLÄT

300 g porkkanaraastetta
5 dl maitoa (tai vettä)
30 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
1½ dl kaurahiutaleita
2½ dl ohrajauhoja (tai jotain muuta jauhoa)
12 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä

Kuori porkkanat ja raasta ne.
Lämmitä maito. Liota joukkoon hiiva, suola ja porkkanaraaste.
Sekoita jauhot ja kaurahiutaleet keskenään ja lisää ne taikinaan.
Lisää lopuksi öljy.
Vaivaa taikinaa kunnolla käsin tai koneella ja kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 30 min.
Leivo sämpylöiksi ja kohota.
Voitele sämpylät. Itse voitelin pelkällä vedellä, mutta kananmunakin käy hyvin.
Paista +225 asteissa uunissa noin 15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti