Minähän taas leivoin. Se on kotona jotenkin rentouttavaa. Ja jos lopputulos on vielä onnistunut, on siitä mukava kirjoittaa tänne ja laittaa reseptikin jakoon!
Tein siis salmiakki-tiikerikakkua. Olen SUURI salmiakin ystävä, voisin syödä salmiakkia vaikka joka päivä, nams.
Itse käytin tähän turkinpippureita, mutta voit käyttää vaikka salmiakkisuklaata tai salmiakkilakritseja.
Salmiakki-mixeriä saa luonnollisesti apteekeista. Omani ostin joskus Lidl:stä. Kannattaa siis joskus lukea mainoksia, kun sitä ei ole aina valikoimissa.
SALMIAKKI-TIIKERIKAKKU
5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2½ tk leivinjauhetta
2½ tl vaniljasokeria
2½ kermaa
3 kananmunaa
150 g sulatettua voita
1 dl appelsiinituorejuustoa
RAITOIHIN:
3 rkl salmiakki-mixeriä
100 g turkinpippureita rouheena
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muut aineet hyvin sekoittaen.
Ota taikinasta 1/3 erilleen ja lisää siihen salmiakki-mixeri ja turkinpippurirouhe.
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Laita taikinaa vuorotellen vuokaan.
Paista +175 asteisessa uunissa, alimmalla tasolla noin 50-60min.
Joudun ehkä kokeilemaan reseptiä jonain päivänä. :)
VastaaPoistaKiva juttu! Kerro sitten miten onnistui/maistuiko ;)
PoistaSulla on kamalasti näitä kuivakakkuohjeita enkä ite ole niitä ikinä tehnyt. Täytyy siis lähteä vuoka-ostoksille koska leipävuoka ei taida tähän sopia :D t:tiina
VastaaPoistaKuivakakut ovat niin helppoja tehdä :D
PoistaEiköhän tuo leipävuokaankin menisi, jos siis puolittaa ohjeen...