perjantai 19. huhtikuuta 2013

2x Ruokaa

Eilen tuli tehtyä sellaista karjalanpaistin tyylistä pataruokaa, mihin heitin perunatkin sekaan. Kätevää!!
Uunissa se hautui 3 tuntia.


Upsista vaan, vettä tuli vähän liikaa. Joten lopputulos muistutti hieman keittoa :D Hyvää se oli silti.

Karjalanpaistiperunapata:

700  g karjalanpaistilihaa
1-2    sipulia
2-3    porkkanaa
5      perunaa
       laakerinlehtiä
       suolaa
       maustepippuria
1      lihaliemikuutio
4-5 dl vettä

Paista karjalanpaistilihoja pannulla, niin että ruskistuvat. Laita lihapalat pataan ja ripottele suolaa päälle.

Kuori sipulit ja heitä lihojen sekaan. Kuutioi porkkanat ja perunat. Heitä myöskin pataan.

Lisää laakerinlehti ja pippurit. Lisää vettä ja lihaliemikuutio.
Kansi päälle ja kypsennä uunissa +150 asteessa n. 3 tuntia.

Voit laittaa sekaan myös lanttua, itse jätin sen pois kun meillä ei siitä pidetä.


Sisua ei paljon kiinnosta, että mitä meillä tapahtuu päivällä. Se on tottunut yleensä nukkumaan silloin, kun ollaan päivät töissä.

Tänään tein sitten nopean kanakastikkeen.


Nopea kanakastike:

300 g hunajamarinoituja kanasuikaleita
1-2   sipulia
      koskenlaskija-juustoa
      ruokakermaa
      creme bonjour cuisine valkosipuli&yrtit
      persiljaa

Paista kanasuikaleet pannussa, kun ovat paistuneet niin lisää sitten sipulit sekaan. Anna sipuleiden hetki pehmentyä.
Lisää koskenlaskija-juusto, ruokakerma ja creme bonjour cuisine.
Itse laitoin näitä kaikkia oman maun mukaan.
Ripottele päälle persiljaa.

Itse tein vielä nuudeleita tämän kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti