sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

RAPARPERIPIIRAS


Me oltiin eilen mieheni äidillä syömässä ja sain sieltä viedä raparperia.
Eilen illalla keitin raparperisosetta ja kokeilin sitä wienereihin.
Eli kaupasta ostin lehtitaikinalevyjä, sulatin ne ja täytin vaniljakreemillä ja raparperisoseella. Tuli oikein hyviä, mutta todella rumia :D

Tänään tein raparperipiirasta, joka oli todella mehukasta!
Tietysti tämä pitää syödä vaniljakastikkeen kanssa.


RAPARPERIPIIRAS 

2 kananmunaa
1 ½ dl fariinisokeria
3/4 dl kuohukermaa
100g sulatettua voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
5-6 dl raparperipaloja

Pinnalle:
½ dl fariinisokeria
½ dl mantelirouhetta
½ dl kuohukermaa
1 kananmuna

Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää kerma, jäähtynyt rasvasula ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Ripottele päälle raparperipalat.
Sekoita pinnalle tulevat ainekset keskenään ja levitä tasaisesti raparperipalojen päälle. Paista +200 asteessa uunin alimmalla tasolla 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti