perjantai 8. helmikuuta 2013

Sitruuna-lakritsipalat

Leivoin tänään sitruuna-lakritsipaloja. Tämä ohje on helppo, varmasti jokainen osaa valmistaa mokkapaloja, niin osaa tehdä myös näitä.

Leivontaohje löytyy kuvien jälkeen!


Ihana pohja, jossa lakritsijuurijauhetta.


Tähän menee 10kpl Kick-patukoita.


Paloitellaan kattilaan. Lisätään kuohukerma.

Annetaan palojen sulaa hiljalleen.

Ja annetaan poreilla 5-10min, kunnes on paksua.

Tämä kuorrute sopisi varmasti myös jonkin kakun päälle...


Levitä kuorrute JÄÄHTYNEEN pohjan päälle.

Leikkaa paloiksi!
Sitruuna-Lakritsipalat

200   g voita
3       sitruunan mehu (1½dl)
1       sitruunan kuori
4       kananmunaa
3    dl sokeria
4    dl vehnäjauhoja
2    tl leivinjauhetta
2    tl vaniljasokeria
1    tl lakritsijuurijauhetta (tätä saa ekokaupoista)

Kuorrute:

2    dl kuohukermaa
10   kpl Kick-patukoita

Paloittele voi kattilaan. Raasta yhden sitruunan kuori. Purista sitruunoiden mehu ja lisää kuori sekä mehu kattilaan voin sekaan.
Kuumenna kunnes voi on sulanut. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää vuorotellen munavaahdon joukkoon voiseosta ja jauhoseosta. Sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi.

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista +200 asteisessa uunissa n.30min. Jäähdytä pohja.

Kuorrute: 
Pilko Kick-patukat kattilaan, lisää kuohukerma. Lämmitä seosta hiljalleen, kunnes alkaa poreilla. Anna poreilla 5-10min, kunnes seos on kiiltävää ja paksua kuin kinuski.
Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja koristele nonparelleilla.



Ohje täältä.

3 kommenttia:

  1. Ooo, ihania! Itse olen käyttänyt Kick-patukoita keksitikkarien kuorrutukseen, ne ovat olleet tikkareista suosituin vaihtoehto. :D

    Kysymyksiä ohjeesta:
    - Täällä tuppukylässä ei ole ekokauppoja. Tuleeko miun lakritsipaloista ihan tylsiä, jos en laita pohjaan lakritsijuurijauhetta? Keksitkö mitään, mitä sen tilalle voisi laittaa?
    - Voiko näitä pakastaa, oletko kokeillut?

    Kiitos taas loistavan kuuloisesta vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm täytyy kyllä sanoa, että aika heikosti tuo lakritsijuurijauhe maistuu pohjassa. Joten varmasti pystyy ilmankin tekemään, ainakaan nyt en keksi mitään korvaavaa tuotetta sen tilalle.
      Aika hyvin kuorrute antaa makua koko palalle :) Ja voin sanoa, että tämä on tosi makeaa!!

      En ole kokeillut pakastaa, mutta luulen että kuorrute ainakin kärsii pakastimessa.
      Jos tuo uunipannullinen on liikaa, niin kannattaa tehdä vaikka puolikkaalla ohjeella ja se varmaan mahtuu johonkin irtopohjavuokaan tms. :)

      Poista
    2. Miekin mietin, että ainakaan sulamisen jälkeen tuo päällinen ei varmaan enää ainakaan näytä kovin maittavalta.

      Hyvä idea tuo ohjeen puolitus, taidanpa kokeilla niin. :)

      Poista