tiistai 11. helmikuuta 2014

SALMIAKKI-TIIKERIKAKKU

Minähän taas leivoin. Se on kotona jotenkin rentouttavaa. Ja jos lopputulos on vielä onnistunut, on siitä mukava kirjoittaa tänne ja laittaa reseptikin jakoon!
Tein siis salmiakki-tiikerikakkua. Olen SUURI salmiakin ystävä, voisin syödä salmiakkia vaikka joka päivä, nams.

Itse käytin tähän turkinpippureita, mutta voit käyttää vaikka salmiakkisuklaata tai salmiakkilakritseja. 
Salmiakki-mixeriä saa luonnollisesti apteekeista. Omani ostin joskus Lidl:stä. Kannattaa siis joskus lukea mainoksia, kun sitä ei ole aina valikoimissa.


SALMIAKKI-TIIKERIKAKKU

5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2½ tk leivinjauhetta
2½ tl vaniljasokeria
2½ kermaa
3 kananmunaa
150 g sulatettua voita
1 dl appelsiinituorejuustoa

RAITOIHIN:

3 rkl salmiakki-mixeriä
100 g turkinpippureita rouheena

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muut aineet hyvin sekoittaen.
Ota taikinasta 1/3 erilleen ja lisää siihen salmiakki-mixeri ja turkinpippurirouhe.
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Laita taikinaa vuorotellen vuokaan.
Paista +175 asteisessa uunissa, alimmalla tasolla noin 50-60min.


4 kommenttia:

  1. Joudun ehkä kokeilemaan reseptiä jonain päivänä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu! Kerro sitten miten onnistui/maistuiko ;)

      Poista
  2. Sulla on kamalasti näitä kuivakakkuohjeita enkä ite ole niitä ikinä tehnyt. Täytyy siis lähteä vuoka-ostoksille koska leipävuoka ei taida tähän sopia :D t:tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivakakut ovat niin helppoja tehdä :D
      Eiköhän tuo leipävuokaankin menisi, jos siis puolittaa ohjeen...

      Poista